Adatigénylés

Adatok elérhetősége

Magyarország egészére elkészült a vizsgált élőhelyek potenciális elterjedési becslése, amely kétféle módon érhető el. Kis felbontásban, térképre szerkesztett formában szabadon letölthető, azonban ezeket a térképeket elsősorban előzetes tájékozódásra, információgyűjtésre tartjuk alkalmasnak. Finom (értsd: kb. 700 méteres MÉTA-) felbontásban az adatok nem közvetlenül, hanem adatigénylés benyújtása és annak elbírálása után válnak hozzáférhetővé.

Adatigénylés menete

Az adatigénylés a megfigyelt, aktuális vegetációs adatok igényléséhez hasonló módon a MÉTA Kuratórium részére nyújtandó be, elsősorban elektronikus úton (meta-kuratorium [kukac] list.ecolres.hu). Ehhez szükséges az Adatigénylési Kérelem kitöltése, különös tekintettel a kérvényezett terület pontos földrajzi lehatárolására, a kérelmezett élőhelyek megnevezésére (az elérhető élőhelyek listáját lásd itt), illetve a felhasználás céljának kifejtésére. Az igények elbírálása minden esetben egyedileg történik, és bármilyen hiány, módosítási javaslat esetén felvesszük a kapcsolatot az adatigénylővel. A kérelemben feltétlenül kérjük feltüntetni, hogy nem az aktuális, hanem a potenciális vegetációt kérelmezi!

Amennyiben az adatigénylés vonatkozásában bármilyen kérdése, észrevétele adódnak, kérjük, vegye fel kutatócsoportunkkal a kapcsolatot!